topleft
topright
Dnes je 15.10.2019, Meniny má Terézia

Análny kolík: len 5,80

9988-1.jpg

 

 

Guličky: len 6,90 Eur

3122.jpg

 

 

Putá: len 6,40

puta.jpg

 

 

Ružičkový kel icon_zdravie.png
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 
Napísal tabu   
25.01.2012

kel2.jpg Pre vysokú koncentráciu vitamínu B1, kyseliny listovej, mangánu a draslíku, je ružičkový kel ideálnou zeleninou proti chronickej neurasténii s prejavmi únavy, pri strate životnej sily a vitality. Tieto látky posilňujú nervy a mozog. Ružičkový kel zbavuje telo kyslosti a odpadových látok. Osoby trpiace stresom a preťažením nutne potrebujú výživu pre nervy. Ružičkový kel je najlepším liekom proti stresu.

 

S ružičkovým kelom proti vypadávaniu vlasov

Tým, že obsahuje kyselinu listovú, je tiež ideálnym prostriedkom proti vypadávaniu vlasov. K tomu však sú dôležité aj látky ako B6, magnézium, biotín a inozitol. Väčšina týchto látok sa nachádza v pšeničných klíčkoch.
Ružičkový kel aktivuje krvotvorbu a tým zásobovanie buniek kyslíkom, prispieva k pevnosti väzivových tkanív, podporuje rast buniek. Zastavuje vypadávanie vlasov,  zvyšuje lesk vlasov a pružnosť pokožky. Zlepšuje náladu, zbavuje čriev odpadových látok a odstraňuje zápchu. Zvyšuje imunitný systém. Malé kapustičky však v žiadnom prípade dlho nevaríme, inak sa zničí mimoriadne citlivý vitamín B1. Pred varením ružičky zospodu zľahka narežeme, aby sa varili čo najkratšie.
Môžeme z nich tiež pripraviť šalát, polievky, prílohu najčastejšie s mrkvou.Varený kel môžeme poliať smotanou, posypať strúhaným syrom, ľahko opražený sa pridáva do polievky, zapeká sa so syrom, dusí s ryžou.

Zapečený ružičkový kel pre dve osoby

Potrebujeme: 500 g ružičkového kelu, 20 g masla, 50 g strúhaného syra, soľ,
korenie.

Príprava:
Ružičkový kel vložíme do hrnca s malým množstvom vody a varíme len veľmi
krátko na pare,  asi desať minút. Potom ružičky osolíme, okoreníme podľa chuti,
vložíme do maslom vytretej formy a krátko zapečieme pri 180 stupňovej
teplote.

                            Ružičkový kel po sedliacky

Pre 4 osoby

Potrebujeme: 500 g zemiakov, 750 g ružičkového kelu, 75 ml vody, 1 veľká
cibuľa, 1 zelená paprika, 500 g paradajok, bazalka, korenie.

Príprava:
Umyté zemiaky uvaríme v šupke, kel narežeme a varíme desať minút na pare.
Cibuľu nakrájame na kolieska, papriku pokrájame na kocky. V hrnci ohrejeme
75 ml vody, pridáme cibuľu a papriku, pridáme korenie a podusíme do mäkka.
Paradajky sparíme, olúpeme, vložíme spolu s ružičkovým kelom a bazalkou do
hrnca a prehrejeme, osolíme. Zemiaky ošúpeme a podávame ihneď so
zeleninou.
Komentár
Pridaj
Cristiane - I definitely use lin IP:188.143.234.155 | 2015-10-23 07:42:59
I definitely use line neumbrs fairly regularly, but that one must not bother me enough to turn it on. If I need a current line number, by default, the cursor's line number is shown on the IDE status bar (bottom right: Ln ## ; still there in VS2012). Going the other way, any time I need to find a line by number, I just mash the Ctrl+G shortcut for Go To .
Komentuj (Pri komentároch nepouzivajte prosim diakritiku)
Meno:
Názov:
Security Image

Powered by JoomlaCommentCopyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.Homepage: http://cavo.co.nr/

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
www.tabu.sk
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates