topleft
topright
Dnes je 15.10.2019, Meniny má Terézia

Análny kolík: len 5,80

9988-1.jpg

 

 

Guličky: len 6,90 Eur

3122.jpg

 

 

Putá: len 6,40

puta.jpg

 

 

Aby nás nezožrala kyselina icon_zdravie.png
Hodnotenie čitateľov: / 2
SlabéVynikajúce 
Napísal tabu   
30.03.2011
18-1-03-08.jpg Po rokoch pokroku vo vede, technike (aj v pestovaní potravín a ich príprave), po miliónoch eur vydaných za technologické objavy, sme my, ako ľudská rasa, zrazu postavení pred viac problémov ohľadne stravovania a zdravia ako nikdy predtým. Nie je náhoda, že rapídne rastú počty rakovinových  a kardiovaskulárnych ochorení, pribúda cukrovky.

A to všetko sa takmer úplne zhoduje so spotrebou kyselinotvorných potravín, ako sú cukry, nasýtené tuky a biele pečivo.

Zároveň sa naša spotreba čerstvej zeleniny a dobrch tukov dramaticky znižuje - to je vďaka našej pohodlnosti a generáciám detí, už závislým na cukrovinkách z obchodu.

 

Strava, ktorá to môže zas dať do poriadku je veľmi jednoduchá a nenáročná: stačí konzumovať z 80% čerstvé potraviny ako zelenina, šaláty, oleje, semienka, orechy atď. A minimalizovať príjem jedál ako sú čipsy, čokoláda, alkohol, tabak, kola, zlé tuky, mäso, mliečne produkty. Je to jednoduché. Princíp 80% - 20% funguje veľmi dobre.Takže pokiaľ sa vám podarí spracovať túto myšlienku, budete mať 80% úžitku iba s 20% snahou.

 

Rýchly štart

 

Toto by ste mali robiť, aby ste sa do 48 hodín cítili neuveriteľne nabití energiou a vitalitou:

1.Jedzte zeleninu: prvé týždne sa snažte zvýšiť príjem čerstvých zelených druhov zeleniny a listov jednoduchým pridaním šalátu ku každému vášmu jedlu počas dňa.

2.Pite: musíte sa bezpodmienečne snažiť vypiť 2-3 litre čistej vody každý jeden deň. Aj to má obrovský účinok na vašu energiu a zdravie.

3.Cvičte: civčenie zvýši účinky diéty minimálne o 50%. Pokúste sa o 3-5 cvičení po 40 minút kombináciou aerobiku a silového tréningu týždenne.

4.Výživové doplnky: pokiaľ nemáte špecifický zdravotný problém, odporúčame zamerať sa na tieto najdôležitejšie výživové doplnky - zelené nápoje, alkalizujúce minerály a omega kyseliny.

 

Môžeme jesť ovocie?

Bohužiaľ, odpoveďou na túto otázku je vo všeobecnosti nie. Ovocie by sme mali brať ako sladkosť alebo ako "prvú pomoc". Je lepšie ako čokoládová tyčinka, no obsah cukru robí ovocie kyslým. Skutočne sa potrebujete vyhýbať všetkým cukrom, či už ide o fruktózu, sacharózu, glukózu... Všetky -ózy...majú rovnaký účinok na naše telo - cukor je cukor, nezáleží na tom, odkiaľ pochádza, no a práve ovocie je ním absolútne nabité. Je pravda, že ovocie obsahuje vlákninu a vitamíny, no čistý obsah cukru v ovocí znamená, že to nie je vôbec taký výhodný obchod.

 

Je nejaké ovocie OK?

Áno! Je zopár druhov s nízkym obsahom cukru, ktoré sú skvelé! Avokádo, citrón, limetky a grapefruit sú alkalické a plné živín. A ešte predtým, ako sa niekto opýta, ako môže byť alkalický citrón a limetky - odpoveď je jednoduchá: ide o účinok, ktorý má jedlo na naše telo, nezávisle od toho, či chuť pruduktu je kyslá alebo zásaditá. Dôvod, prečo citróny a limetky majú alkalizujúci účinok je ten, že nemajú len vysoký obsah vody a cukru, tiež majú veľké množstvo alkalizujúcich mienrálov (obzvlášť horčík).

 

Môžeme sa takouto stravou stať priveľmi zásaditými?

V podstate áno, môžeme sa stať priveľmi zásaditýmil No je veľmi, veľmi náročné to dosiahnuť! Naše telo si totiž neustále vytvára kyselinu, preto sa musíme snažiť konzumovať až 80% alkalických potravín, aby sme pomohli telu túto kyslosť zneutralizovať. Očividne všetko robíme ešte horším, ak navyše jeme a pijeme kyslé potraviny. Pokiaľ by sa nám však podarilo jesť tak alkalicky, že naše bunky a telové tekutiny by presiahli hodnotu 7,365 - naše telo by sa tomu snažilo zamedziť a začalo by túto hodnotu regulovať, až pokým by sa nevrátila do normálu. Tento efekt by bol podobný, ako je to aj v prípade prílišnej kyslosti. Až 99% ľudí je priveľmi zakyslených (no i napriek tomu stále chodíme a fungujeme ako ľudia!). Aj keby ste boli priveľmi zásaditými, cítili by ste sa podobne, ako sa cítite teraz.

 

 

 

 

Komentár
Pridaj
Kenisha - SINQylVNiNIg IP:41.219.180.202 | 2011-11-06 09:29:40
What a great resocure this text is.
Dalibor - not sure (as I said IP:188.143.234.155 | 2015-10-23 08:28:08
not sure (as I said I am not big into baking) but this may be also a prlbeom why blueberries sink to the bottom. In the US we tend to keep everything in refrigerator, or even in a freezer. If you mix cold or frozen stuff with freshly made batter, there is no doubt in my mind that cold stuff will sink. That's a basic principle of physics, in addition that cold stuff tend to sweat water when put into warmer environment. Back home we used a fresh stuff and fruits, berries, that were never in a refrigerator (never mind that we may not even did not have one.), and of course barriers are heavier than batter and thus they tend to go down I think keeping every ingredient at similar temperature, and maybe use a flour to make berries not so smooth so they would dive to the bottom is a good idea.There are indeed some differences when we cook a traditional slovak food in our new country, and we may not even think about it.cheers
Loma - Hi Veronika. So it's IP:188.143.234.155 | 2015-10-28 06:11:26
Hi Veronika. So it's not still in the oven, right? Cause it if is, you better take it out! Anyway, sorry for getintg back to you so late, but I spent today doing some mountain climbing in Idaho. You are right, it has to do with the thickness of the cake, and to some extend (I believe) on the fruit you use. The baking time above is just approximate. You always want to make sure it's done before taking it out. I am sure you know the old toothpick trick. Just stick a toothpick in and if it comes out clean, it's done. But make sure to poke it in various places. Because the first time I made it, I thought the cake was done, but there was a section in the center which was not baked through yet, and I missed it during the poking. http://ixbdqd.com [url=http://xnuglsupik.com]xnuglsupik[/url] [link=http://ivijlbmkh.com]ivijlbmkh[/link]
Komentuj (Pri komentároch nepouzivajte prosim diakritiku)
Meno:
Názov:
Security Image

Powered by JoomlaCommentCopyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.Homepage: http://cavo.co.nr/

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
 
www.tabu.sk
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates